Design Interior - Apartament LOFT

Locatie: Australia
Suprafata: 50 mp
Anul: 2022

Amenajare interioara apartament LOFT - concept:

Estetica abordata pentru designul acestui spatiu este strans legata de tipul de locatie si de stilul industrial preferat de client, astfel, amenajarea se contureaza ca un vintage industial tip Manhattan loft.

Designul emana un aer masculin prin intermediul juxtapunerii de texturi fine cu cele rugoase precum betonul aparent, metalul negru sau antichizat, caramida apararenta, oglinda, sticla si piele, insa avand de-aface cu un spatiu mic, aceste elemente sunt cotrabalansate de alb, lemn si texturi deschise la culoare.

Elementele de decor nu au fost utilizate pentru a lasa sa se citeasca cat mai clar spatiul, totusi, exceptie face tabloul din dormitor, care, datorita dimensiunilor sale considerabile, creaza un punct focal pentru privire si inacelasi timp genereaza dinamism prin pozitionarea asimetrica in raport cu patul si intregul perete.

Amenajare interioara apartament LOFT - analiza:

Acest proiect urmareste realizarea unei extensii in cadrul spatiului de workout dintr-o cladire industriala care sa constituie un mic apartament de rezidenta.

Libertatea construirii unei extensii este totusi restrictionata de necesitatea racordarii la structura interioara existenta (receptia). In cadrul design-ului am trecut prin mai multe idei penduland intre apartament pe un singur nivel si apartament loft, inaltimea disponibila fiind una intermediara.
Configuratia spatiului in ambele variante este asemanatoare, aceasta fiind dictata de necesitatile instalatiilor sanitare si ale bucatariei (alimentare cu apa si canalizare). In acelasi timp, amprenta mica a spatiului – 40mp – a facut necesara gandirea unei solutii semi-inchise, de separare a zonei de zi si cea de noapte.

In varianta initiala, am urmarit ca zona de zi sa se dezvolte pe toata inaltimea spatiului, iar separatia fata de zona de dormit este realizata prin intermediul unui raft pe toata inaltimea spatiului ce se dubleaza si ca spatiu de depozitare accesibil din dormitor.

Cea de-a doua varianta urmareste crearea unui al doilea spatiu de dormit, cu utilizare ocazionala, pentru fiica proprietarului. Aceasta zona se afla desupra zonei de living, accesibila printr-o scara metalica montata pe perete. Pentru ca acesta optiune sa functioneze a fost necesara coborarea integii noi structuri cu 35cm si crearea unei scafe la nivelul tavanului (pentru inglobarea unei grinzi) care sa permita, astfel, inaltarea tavanului pentru restul spatiului. In acesta varianta, inaltimea livingului este una mica, dar functionala – 190cm, iar cea a supantei este variabila, media fiind de 170cm. In ambele spatii au fost utilizate canapele extensibile pentru a preintampina viitoare necesitati.

Baia este gandita astfel incat sa acomodeze toate necesitatile locuirii dar cu o amprerenta minima. Necesitand spatiu pentru prelungirea intalatiilor de aductie si evacuare a apei din zona bucatariei au fost generate in cadrul baii spatii de depozitare- dulap deasupra rezervorului de apa pentru toaleta, nisa cu rafturi de sticla pentru produsele de dus si dulap cu oglinda in zona chiuvetei.